Us oferim aquest bloc amb la il·lusió de compartir amb vosaltres tot el que rumiem i el que engeguem des de la Comissió de Solidaritat.
RSS

dimecres, 19 de gener de 2011

DENIP A L'EIXIMENIS

El Dia Escolar per la No violència i la Pau (DENIP) se celebra cada 30 de gener, data en que es commemora la mort del Mahatma Gandhi. És una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau.El senyor Llorenç Vidal  va ser l'impulsor de la DENIP quan encara no existien iniciatives similars i a dia d'avui és practicada en escoles de tot el món i hi estan convidats a participar els centres educatius, els educadors i educadores de tots els nivells i de tots els països.
Altres iniciatives es donen a la Fundació per la Pau. De les moltes activitats que promou en destaquem el concurs d'Animacions per la Pau. En el tercer concurs es va concedir: el premi en la categoria Curt Sènior i també el Premi del Públic, a la següent animació:
Enguany a l'Eiximenis, des de la Comissió de Solidaritat hem engegat un seguit de propostes entre les quals hi ha la celebració de la DENIP, divendres 28 de gener de 2011. Tan punt es vagin duent a terme les activitats proposades, les anirem compartint i publicant en aquest bloc.

Recursos per al professorat:

INFANTIL I CICLE INICIAL:
Què és la Pau?

CICLE INICIAL I MITJÀ:
Problemes que no són de matemàtiques. 

CICLE MITJÀ:
Les llàgrimes del drac.

CICLE SUPERIOR:

Parlant la gent s'entén.

A la riba de l'Oka.